Ook de tuin tijdelijk in lager btw-tarief

interest-rate-149879_960_720Het tijdelijk lagere btw-tarief voor renovatie van woningen gaat ook gelden voor het aanleggen en onderhouden van de tuin. Het kabinet sprak af dat de btw op renovatie en herstel per 1 maart 2013 wordt verlaagd van 21 naar 6 procent. Dat geldt voor een periode van 1 jaar. Verlengd tot 30 juni 2015. Vanaf 1 juli 2015 geldt deze regeling niet meer. Alleen werkzaamheden die voor 30 juni zijn afgerond mogen nog tegen het 6% tarief.

Nu meer zaken onder laag btw-tarief
Met deze maatregel verwacht de regering mensen over de streep te trekken te investeren in huis en tuin. Bij de eerdere btw-verlaging waren nog veel zaken uitgesloten. Daarom wordt dit keer het verlaagde tarief ruimer toegepast”.

Renovatie en herstel
Het tarief van 6 procent is vanaf 1 maart 2013 van toepassing op alle renovatie- en herstelwerkzaamheden in en aan een woning. „Onder deze werkzaamheden wordt verstaan: het vernieuwen, vergroten, herstellen of vervangen en onderhouden van (delen van) de woning en de aanleg en onderhoud van de tuin. Het verlaagde tarief is uitsluitend van toepassing op de arbeidskosten en niet op de gebruikte materialen”.

Scroll naar boven
%d bloggers liken dit: